Biografi över Mäster Hsing Yun

Ärevördige Mäster Hsing Yun föddes 1927 i Jiangsu, Jiangsuprovinsen i Kina och vigdes som novismunk vid tolv års ålder i Qixia-klostret. Under inbördeskriget i Kina 1949 lämnade han sitt fosterland och flyttade till Taiwan. Under de fem decennierna därefter har hans beslutsamhet att återuppliva den kinesiska humanistiska buddhismen och att skapa ett rent land här på Jorden i hög grad påverkat buddhistiska studier och tillämpningar.

Erkänd för sina modiga och innovativa metoder för att utveckla de gamla lärorna till dagens behov, grundade Mäster Hsing Yun Fo Guang Shan-orden och dess många filialer. Han grundade också den Internationella Föreningen Buddhas Ljus (BLIA) liksom buddhistiska universitetet och college, bibliotek, förlagshus, konstgallerier och en ambulerande kostnadsfri hälsoklinik. Han är ett levande exempel på Fo Guang Shans valspråk: att ge andra tro, glädje, hopp och välbefinnande.

Bedrifter

Mäster Hsing Yun har under åren som munk etablerat över 300 tempel i hela världen bl.a. Hsi Lai templet i USA, Nan Tien templet i Australien, Nan Hua templet i Sydafrika och Zulai templet i Brasilien, som alla är de största i respektive länder.

Han har tjänstgjort som redaktör och bidragit till många buddhistiska tidskrifter och texter. Mäster Hsing Yun är en produktiv författare och har skrivit över hundra böcker om hur man kan få glädje, fred, omtanke och vishet i sitt dagliga liv.

Med början i 1978 har Mäster Hsing Yun genom sitt hårda arbete inom kultur, utbildning och humanism fått erhålla hedersdoktortitel vid flera universitet runt om i världen bl.a. Dongguk universitetet i Sydkorea och Griffith universitetet i Australien. Han har även fått flera internationella utmärkelser.

Med över 2000 lärlingar och över en miljon anhängare världen runt har den Ärevördige Mästarens lära spridits över ett omfattande område.

Läs mer om Mäster Hsing Yun